top of page
Εικόνα συγγραφέαΣύλλογος Εργαζομένων Π.Φ.Υ. Θράκης

Συμβασιούχοι δημοσίου και μονιμοποίηση.


Για την πληροφόρηση των μελών του σωματείου παραθέτουμε πηγές σχετικά με την μονιμοποίηση τους.

Κατανοούμε την αγωνία τους, έχουν βοηθήσει σε πολύ δύσκολες στιγμές τον χώρο της υγείας, αλλά βάση νόμου, αποφάσεων του Αρείου Πάγου και του Συντάγματος με τα μέχρι τώρα δεδομένα, δεν είναι δυνατή η μονιμοποίηση τους.

Οι θέσεις των ομοσπονδιών και των σωματείων φυσικά είναι υπέρ των μονιμοποιήσεων και προτείνουν πολιτική λύση στην αναμφίβολη ομηρία.


Πηγές.


Νομικές απόψεις και εφημερίδες

Διαδοχικές συμβάσεις ορισμένου χρόνου ή έργου που συνάπτονται στον δημόσιο τομέα δεν μπορούν να μετατραπούν σε αορίστου χρόνου, ακόμα και αν καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες του οικείου φορέα που προέβη στην πρόσληψη.

Πηγή:


απαγορεύεται δε η μετατροπή των εν λόγω συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε συμβάσεις αορίστου χρόνου, ή η μονιμοποίηση των παραπάνω προσώπων, προκειμένου να αποτραπεί αφενός η καταστρατήγηση του συνταγματικού κανόνα που απαιτεί την πρόσληψη των υπαλλήλων στο δημόσιο τομέα είτε με διαγωνισμό είτε με επιλογή βάσει προκαθορισμένων και αντικειμενικών κριτηρίων και αφετέρου η “τακτοποίηση” του προσωπικού που προσλήφθηκε με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου (ΟλΣτΕ 943/2012).

Πηγή:


Απόφαση Αρείου Πάγου



Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Comments


bottom of page